Specificaties

De neocube bestaat uit 216 magnetische balletjes. Elk balletje apart is magnetisch en kunnen los van elkaar bewegen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om met de balletjes allerlei soorten figuren als kubussen, balletjes, torentjes etc. te maken.

Een originele neocube is gemaakt van de zeer sterke magneetsoort neodymium, vandaar ook de naam neocube. Omdat de balletjes zo sterk zijn blijven ze altijd bij elkaar. Het is echter niet altijd even simpel om een figuurtje maken. De balletjes zijn rond en hebben een noord en zuidpool. Hierdoor moet je de balletjes op de goede manier op elkaar afstemmen, zodat ze precies zoals jij wil aan elkaar vast zullen klikken.

Magneetsterkte
De sterkte van de magneetsoort is erg belangrijk en verschilt erg per aanbieder. Dit wordt ook wel uitgedrukt in “gauss”. Wanneer de sterkte te zwak is blijft je figuurtje niet overeind en wanneer ze te sterk zijn krijg je het nooit voor elkaar om fatsoenlijk een figuurtje te maken. Wij adviseren 5000 gauss dit is precies de juiste sterkte zodat je optimaal de figuren kunt maken die je wil.

Coating
Natuurlijk is ook de coating van de magneetballetjes erg belangrijk. Ook hier zit veel variatie in. Zo zijn er neocubes die één enkele laag nikkel hebben en de betere neocubes die een Nikkel-Koper-Nikkel laag hebben. Dit laatste houdt de kleur veel langer vast van de neocube waardoor bij veel gebruik de kleur niet snel zal vervagen.